Stulen grävmaskin spårad med redKnows tracker på 30 minuter

Stulen grävmaskin spårad med redKnows tracker på 30 minuter

2014-10-03. En grävmaskin värd 500 000 kr stals en natt i september i Stockholm. Inom 30 minuter hade ägare och polis spårat upp maskinen med hjälp av redKnows-larmet. Ägaren fick tillbaka maskinen oskadd.
En 4,5 tons grävmaskin stals i Knivsta utanför Stockholm en natt i september. Ägarna upptäckte detta på morgonen och sökte då den redKnows GPS-sändare som de installerat i maskinen. På den aktuella position som redKnows skickade till mobiltelefonen kunde de se att maskinen stod parkerad ca 5 km där ifrån och ringde polisen. Trettio minuter senare fann polis och ägare maskinen i ett skogsbryn och man kunde transportera tillbaks den till företaget.

 

Återförsäljaren av maskinen med erfarenhet från redKnows stöldskydd hävdar att maskinen med största sannolikhet ställts där i väntan på att en transportör skall komma och hämta maskinen och forsla bort den. Ägarna till maskinen är ytterst tacksamma att få tillbaks sin maskin så snabbt att de kunde fortsätta jobba med den samma dag utan stillestånd. Maskinens värde uppgår till 500 000 kr och är försäkrad hos Länsförsäkringar i Stockholm.